Chiajna - 0729011468 | Valea Cascadelor - 0721893423 | Turnu Magurele - 0761569890 | Pantelimon - 0729559634
YAYA VIDEO
PALETARE YAYA
Paletar tencuiala decorativa structurata
Paletar tencuiala marmotata de soclu
DATE DE CONTACT
Tel.: 0729011468 - Ioana Nastase
E-Mail: yayacolor@gmail.com

Top 3 tipuri de tencuieli decorative. Partea 2

Asa cum materialele pentru exteriorul locuintelor difera si tencuielile decorative sunt de mai multe tipuri, venind in completarea materialelor de constructie folosite. Astfel ca, pe piata exista doua mari tipuri de tencuiala decorativa in functie de materialele din care sunt produse, existand tencuieli pe baza de rasini sintetice si tencuieli minerale in componenta carora intra cimentul. 

De retinut este faptul ca, in functie de modalitatea de aplicarea, tipul de zid pe care aceastea se aplica, sau mediul in care tencuielile decorative se doresc a fi folosite, acestea se regasesc pe piata sub trei forme.

In primul rand exista tencuieli decorative acrilice, care sunt folosite atat pentru exterior cat si pentru finisajul interioarelor, rezultatul final fiind obtinerea unei suprafete mate cu aspect striat.

Un alt tip de tencuiala decorativa care se poate folosi este cea mozaicala, aceasta gasindu-se pe piata sub o forma variata de culori, cunoscatorii din domeniul materialelor de constructii recomandand folosirea lor in speciale pe suprafetele existente in interior.

O alta forma de tencuiala decorativa existenta pe piata este cea silicata, fiind si cea mai folosita datorita gradului ridicat de rezistenta la murdarie, oferind o permeabilitae buna a peretilor. Aceste tipuri de tencuieli sunt produse pe baza de silicati de potasiu sau rasini pe baza de silicon, fiind totodata si preferatele  constructorilor.


 

12.10.2017