Chiajna - 0729011468 | Valea Cascadelor - 0721893423 | Turnu Magurele - 0761569890 | Pantelimon - 0729559634
YAYA VIDEO
PALETARE YAYA
Paletar tencuiala decorativa structurata
Paletar tencuiala marmotata de soclu
DATE DE CONTACT
Tel.: 0729011468 - Ioana Nastase
E-Mail: yayacolor@gmail.com

Cum iti alegi tencuiala decorativa

 

Tencuiala decorativa reprezinta un material utilizat in constructii pentru a da suprafetei pentru care se foloseste un aspect cat mai placut si mai elegant, in functie de dorintele fiecaruia. Desigur ca, rolul acesteia este unul calitativ si tine seama si de alte criterii precum cele aspectuale.


Tencuiala decorativa poate sa fie facuta in foarte multe nuante ca si vopselele lavabile, ceea ce o face sa fie si mai utilizata, deoarece astfel poti sa alegi ceea ce iti doresti.  Atunci cand vrei sa alegi insa tencuiala pentru interior, trebuie sa ai grija sa asortezi totul cu tamplaria si in plus sa nu aplici o culoare prea inchisa pe o suprafata foarte intinsa. Efectul nu va fi deloc unul placut. In plus pe timp de vara aceasta se va incalzi foarte mult si peretele nu va mai putea respira atunci cand se modifica vremea brusc, ceea ce va duce in cele din urma la dilatare. Vopseaua mai inchisa va suferi astfel o contractie mare in cazul unor ploi reci, cu gheata sau in caz de racire brusca a vremii. Tot in acest caz vopseaua mai inchisa nu este atat de indicata si nici aleasa in cele din urma, avand o viata mult mai scurta, dureaza putin in timp.


Trebuie sa aveti grija ca atunci cand alegeti tencuiala decorativa pentru casa, sa alegeti si o amorsa in aceleasi note, deci sa fie asemanatoare in ceea ce priveste culoarea, daca nu chiar identica cu tencuiala. In caz contrar veti avea discrepante nedorite. Dupa ce v-ati ales nuanta dorita, cat si calitatea necesara pentru aplicarea tencuielii, trebuie sa stiti si pe ce suprafata aplicati, pentru a putea merge la magazin sa o achizitionati. Consultantii va vor oferi informatii, trebuie doar sa stiti suprafata peretilor. Totusi trebuie sa tineti cont de un sfat: achizitionati cu 10% mai multa tencuiala decorativa pentru ca veti avea nevoie. De regula cantitatea difera, deoarece e posibil sa aveti probleme cu suprafata sau daca sunteti amator ori aveti mai multe suprafete cu muchii, atunci veti avea nevoie de putin mai mult material.  


12.10.2017