Chiajna - 0729011468 | Valea Cascadelor - 0721893423 | Turnu Magurele - 0761569890 | Pantelimon - 0729559634
YAYA VIDEO
PALETARE YAYA
Paletar tencuiala decorativa structurata
Paletar tencuiala marmotata de soclu
DATE DE CONTACT
Tel.: 0729011468 - Ioana Nastase
E-Mail: yayacolor@gmail.com

Tencuielile - caracteristici si intrebunitari

Tencuielile sunt straturi de mortar menite sa acopere suprafetele elementelor de constructie nefinisate si care dupa un anumit interval de timp devin rezistente prin intarire. Tencuiala structurata se executa pentru a proteja materialele din care sunt executate zidurile, tavanele, peretii despartitori cat si multe alte elemente de constructie, contra actiunilor intemperiilor - ploilor, gerului, umiditatii, arsitei soarelui - a gazelor si altor agenti care pot deteriora aceste materiale.
 
Tencuielile contribuie de asemenea la izolarile termice a peretilor si a tavanelor pe care se aplica, existand adesea si cazuri speciale de aplicare ca de exemplu, pentru a asigura rezistenta la actiunea acizilor ori pentru a putea absorbi sunetele etc.
 
Tencuielile structurate sunt alcatuite din trei straturi: stratul de amorsaj sau spritul, stratul de baza (grundul) - care se executa din mortar de var gras cu sau fara adaos de ciment- si in partea vazuta, stratul vizibil sau tinciul (la tencuielile structurate acesta fiind din mortar cu nisip cernut fin). Pentru ca acest grund sa adere mai bine pe suprafetele de beton, de zidarie de piatra sau pe cele din sipci si trestie se va putea amorsa cu un strat de sprit. 
 
Pe planseele de rabit se aplica un strat – suport (snir), care va umple initial ochiurile plasei. Tencuielile structurate au fata vazuta executata din mortar cu nisip cu granulatia de diferite marimi, cernuta, netezita cu drisca de lemn sau metalica.
 
Tencuielile structurate se aplica la pereti si la tavane interioare pentru constructii obisnuite, la exterioare simple, iar cele driscuite fin sunt folosite la lucrari interioare pentru incaperi mai importante din punct de vedere al aspectului. Aceste tencuieli driscuite sunt intalnite la fel de des atat la exterior cat si la interior. Pentru ca orice perete are nevoie de tencuiala inainte de finisare, este foarte important  si procesul prin care aceasta se realizeaza.
 
12.10.2017