Chiajna - 0729011468 | Valea Cascadelor - 0721893423 | Turnu Magurele - 0761569890 | Pantelimon - 0729559634
YAYA VIDEO
PALETARE YAYA
Paletar tencuiala decorativa structurata
Paletar tencuiala marmotata de soclu
DATE DE CONTACT
Tel.: 0729011468 - Ioana Nastase
E-Mail: yayacolor@gmail.com

Aplicarea tencuielii pentru soclu

Soclul, la fel ca si restul suprafetei exterioare construite a casei necesita neaparat izolatie corespunzatoare, atat din punct de vedere termic cat si din punt de vedere al hidroizolatiei. Iata care sunt pasii necesari pentru obtinerea unei izolatii de calitate care sa nu expuna riscurilor de infiltratii de apa din sol sau de la exterior.
Peste partea de zidarie se aplica un adeziv de spacluire, sau masa de spaclu, care are rolul de a umple golurile din zidarie si fisurile, si de a netezi suprafatele neuniforme. Peste acesta se adauga placile izolatoare propriu-zise pentru soclu – caz in care cel mai indicat este sa se foloseasca polistirenul extrudat si nu cel expandat, pentru ca izoleaza mai bine si reduce riscul infiltratiilor de apa. Peste polistiren se mai aplica o mana de masa de spaclu pentru fixare si apoi o tesatura de armare fina – o plasa de armare, ale carei fasii nu trebuie suprapuse, atentie! – si apoi din nou adezivul pentru spacluire. Peste aceasta ultima mana de adeziv se va aplica grundul si la final tencuiala de soclu, mozaicata. Este vorba despre o tencuiala special creata pentru soclurile caselor. Obtinerera sa se face foarte simplu, nu necesita o preparare dificila, pentru ca aceasta se cumpara ca atare de la magazinele de materiale de constructii si poate fi aplicata pe suprafata soclului fara alte manevre suplimentare.
Este importanta temperatura exterioara atunci cand se aplica atat tencuiala decorativa structurata pe zidurile  casei cat si tencuiala pentru soclu. Temperatura recomandata este cuprinsa undeva intre 5 si maximum 35 de grade Celsius, deci in afara perioadelor cu temperaturi extreme se poate lucra la placarea soclului in orice anotimp. Pentru aplicarea tencuielii de soclu se recomanda ceva indemanare si viteza, iar ca din punct de vedere estetic totul sa arate impecabil – fara urme sau degrade-uri de culoare – este necesara aplicarea tencuielii pe cate un zid deodata, fara pauze. Se obtine astfel o uscare uniforma si un aspect unitar al lucrarii.
 
12.10.2017