Chiajna - 0729011468 | Valea Cascadelor - 0721893423 | Turnu Magurele - 0761569890 | Pantelimon - 0729559634
YAYA VIDEO
PALETARE YAYA
Paletar tencuiala decorativa structurata
Paletar tencuiala marmotata de soclu
DATE DE CONTACT
Tel.: 0729011468 - Ioana Nastase
E-Mail: yayacolor@gmail.com

Cum adaugam tencuiala?

 Tencuiala are nevoie de practica si de o tehnica buna pentru rezultate perfecte, dar este posibil sa abordezi si zone mai mici, cu rezultate la fel bune, daca esti incepator. Pentru restul de plafoane, lasa munca in sarcina profesionistilor. Dupa ce ai ales tipul de tencuiala pe care vrei sa il folosesti (fie ca vorbim de tencuiala simpla, bruta, impermeabila, pe beton sau tencuiala structurata), iata cum trebuie sa procedezi ca sa adaugi un strat de tencuiala pe un perete gips-carton.
 
 
 
Ipsosul se poate usca in cateva minute, mai ales in timpul verii, astfel incat este indicata doar amestecarea unei cantitati mici, pe care sa o folosesti imediat. Nu adauga niciodata ipsos nou peste un mix mai vechi si nu adauga suplimentar apa la tencuiala, doar pentru ca ti se pare ca nu are consistenta dorita. Ca incepator, este normal sa ai unele dubii. Cu toate acestea incearca sa respecti intructiunile de pe amabalaj.
 
3. Aplicarea stratului de baza
Folosindu-te de o mistrie, adauga material de tencuiala pe aceasta (un strat care sa iti permita aplicarea usoara pe perete) si apuca-te de tencuit. Incheietura mainii trebuie sa fie intotdeauna dreapta atunci cand folosesti mistria. Executa apoi miscari circulare, in sus si in jos, in stanga si in dreapta, pana ce vei obtine efectul dorit. Pentru partea de jos a peretelui, redu treptat cantitatea de material de pe mistrie, executand o serie de miscari in sus. 
 
Cand aplici stratul de baza nu iti face griji cu privire la zonele denivelate sau gaurite. In acest stadiu, acest strat trebuie sa fie in jur de 2 mm grosime. 
 
4. Nivelarea
Curata in jurul marginilor peretelui cu o pensula umeda pentru a indeparta bucatile si liniile de ipsos formate. Apoi, niveleaza si netezeste suprafata, insa numai atunci cand tencuiala s-a intarit usor, dar este inca maleabila. Acest timp de lucru poate varia de la cateva minute (vara) la douazeci de minute sau mai mult (in anotimpurile reci). Utilizeaza mistria la un unghi superficial fata de perete si lucreaza astfel incat sa duci la netezirea suprafatei.
  
5. Uscare si lustruire
Lasa tencuiala sa se usuce inca o data - pentru aproximativ 30 pana la 40 de minute. Acum, tencuiala poate fi lustruita. Uda fata de mistrie si “picteaza” cu apa peretele, cu o pensula mare. Ideea este sa oferi suficienta lubrifiere pentru ca mistria sa poata lucra corect pe toata suprafata si sa umple gaurile mici si imperfectiunile. 
 
La final, spala instrumentele de indata ce ai terminat sa lucrezi si nu lasa pungile de materiale deschise pentru mai mult de cateva saptamani.
12.10.2017