Chiajna - 0729011468 | Valea Cascadelor - 0721893423 | Turnu Magurele - 0761569890 | Pantelimon - 0729559634
YAYA VIDEO
PALETARE YAYA
Paletar tencuiala decorativa structurata
Paletar tencuiala marmotata de soclu
DATE DE CONTACT
Tel.: 0729011468 - Ioana Nastase
E-Mail: yayacolor@gmail.com

Tencuiala lucioasa - tipuri si caracteristici

Tencuiala decorativa lucioasa este folosita pentru a crea un perete decorativ, tavan, podea sau oricare alta suprafata, pentru a da aspectul de profunzime si textura pentru a simula un produs de piatra. Aceasta este proiectata prin trei sau mai multe straturi de material din ciment de baza, vopsea decorativa si var slefuit de mana pentru a produce cantitatea dorita de luciu. Tehnicile unei astfel de tencuieli pot varia foarte mult si pot fi colorate, metalice sau finisaje perlate.
 
Tencuiala lucioasa venetiana este cel mai vechi material de constructie utilizat pentru a crea suprafete decorative de perete. Tencuiala lucioasa este, de asemenea, cunoscuta sub numele de ipsos italian si ipsos venetian si reprezinta un finisaj interior si exterior clasic folosit pe cladiri. Tencuiala lucioasa moderna este un termen generic pentru diverse stiluri ale acestor finisaje, care cuprinde aditivi si rasini care fac materialul mai usor de manuit si mai durabil.
 
Stucco reprezinta o alta forma de tencuiala folosita in interiorul si exteriorul cladirilor. Este un material de constructie comun folosit pentru a acoperi unele suprafete. Stucco devine foarte greu atunci cand se usuca si este util pentru a acoperi suprafete denivelate, cum ar fi caramizile, constructiile din ciment sau beton. 
 
Tencuielile din marmura falsa lucioasa sunt utilizate frecvent in bai, pe coloane si in proiectele decorative. Cand se utilizeaza astfel de tehnici lucioase, un mestesugar poate varia cantitatea de luciu pentru a crea lumina si umbre, care ofera profunzime.
 
Tencuiala perlata este realizata din scoici si nisip adaugate la produsul de ciment. Se creeaza o nuanta de argint, cu bucati de negru si maro, gasite in mod natural in multe scoici. Acest tip de tencuiala este deosebit de stralucitor deoarece mineralele sunt adaugate la produsul de baza, din ciment. Tencuielile pot fi, de asemenea, colorate cu o gama larga de pigmenti pentru a se potrivi sau contrasta cu decorul. Ceara protejeaza produsul final si creeaza luciu.
 
04.02.2014