Tencuiala de soclu YAYA Marmolux

YAYA MARMOLUX
Tencuiala de soclu pe baza de quartz

DESCRIERE PRODUS:

Tencuiala marmorata de soclu Marmolux profesional hidrofobizat este o tencuiala de soclu, pe baza de dispersii apoase cu rasini acrilice hidrofobe, super aditivata,microfibre de armare si particule de quartz colorate in diverse nuante.

DOMENIUL DE UTILIZARE:

Recomandata in special pentru soclul casei datorita rasinilor idrofobizante ce nu permit ca apa sa patrunda in profunzime. Se poate aplica atat la interior cat si la exterior pe suprafete din beton, glet, zidarie si gips carton.

RISCURI LA MANIPULARE:

Iritant pentru ochi si piele. A nu se lasa la indemana copiilor. A se evita contactul cu piele. In cazul contactului cu ochii, trebuie sa clatiti foarte bine cu apa si consultat de urgenta un medic. In cazul inghitirii, trebuie consultat de urgenta un medic si prezentate acestuia eticheta sau ambalajul produsului.

APLICARE:

Tencuiala de soclu se aplica cu fierul de glet din otel inoxidabil. Temperatura mediului: 5-35°C. Se aplica intr-un singur strat, conform marimii granulelor de quartz colorat(1.2-1.8 mm). Se recomanda a nu se opri aplicarea pana la terminarea unui perete intreg. Uscarea va fi influentata de temperatura si umiditatea mediului si suportului.
- Zvantare: 1-2 ore.
- Uscare in profunzime: 2-3 zile.

COMPUSI ORGANICI VOLATILI(limita U.E.):

Cat A/a = 75 g/l (2007) - 30 g/l (2010)

COMPUSI ORGANICI VOLATILI(Marmolux):

20 g/l (Avizat si certificat)

FOLOSIREA TENCUIELII DE SOCLU LA EXTERIOR SI INTERIOR

Atat de utila pentru tencuiala la exterior, tencuiala de soclu isi gaseste utilizari extrem de estetice si practice si pentru suprafetele de la interior. Una dintre cele mai interesante tendinte in designul de interior al ultimilor ani este folosirea tencuielii decorative si a celei pentru soclu si pentru anumiti pereti din interiorul caselor, fie ca este vorba despre pereti din zone expuse, cum ar fi pereti din living sau chiar din bai mai mari, fie ca este vorba despre pereti din zone intens circulate – holuri sau scari. Textura deosebita a tencuielii de soclu, mozaicata sau marmorata, precum si multitudinea de culori in care aceasta este disponibila o face deosebit de atractiva pentru cei care isi doresc un design special pentru casele lor. In plus, vine si in diferite variante de granulatie, care fac ca particulele de cuart sa fie mai mult sau mai putin aparente, in functie de preferintele beneficiarului lucrarii.

Desi nu este la fel de usor de aplicat precum o vopsea lavabila obisnuita si necesita un plus de pricepere si indemanare din partea echipei care lucreaza la interior, tencuiala marmorata are marele avantaj ca adera foarte bine atat la suprafete din zidarie, suprafete gletuite cat si la suprafete din gips carton, ceea ce o face extrem de versatila si in privinta zonelor unde poate fi folosita. Folosirea acesteia in baie – in culori atent alese si in acord cu gresia si faianta sau piatra naturala alese pentru placarea baii – prezinta un atu din punct de vedere al impermebilitatii si al rezistentei la mucegai.

Adesea proiectele de design interior ale firmelor care se ocupa de designul locuintelor, propun astfel de aplicari de tecuiala mozaicata pentru zonele in care exista coloane, arcade sau ziduri interioare cu rol pur decorativ. Aspectul sau mozaicat cu particule de cuart in diferite nuante transforma suprafete aparent banale in puncte de atractie. La fel de interesanta este si aplicarea la interior a tencuielii decorative, cu textura sa de scoarta de copac sau cea care imita piatra naturala. Din ce in ce mai multe case cuprind si astfel de suprafete acoperite cu decorativa sau marmorata, pentru un aspect estetic aparte si o eleganta deosebita.

Caracteristici

Impermeabila
Lasa peretii sa respire
Super rezistenta la zgarieturi
Rezistenta la ultraviolete si repetate cicluri de inghet-dezghet
Rezistenta la alge si mucegai

Acoperire

5-6 mp/25 kg produs in functie de stratul suport
Se recomanda efectuarea unor probe inainte de aplicare

Valabilitate

24 luni, in spatii de depozitare uscate cu temperaturi cuprinse intre 5-30°C

Disponibilitate

Tencuiala de soclu Marmolux este disponibil in 36 de nuante