Tencuiala decorativa YAYA Plaster

YAYA PLASTER
Tencuiala decorativa

DESCRIERE PRODUS:

YAYA PLASTER este o tencuiala decorativa structurata, cu adaos de aditivi siliconici si granule de marmura, special conceputa pentru aplicatiile profesionale.
Vopseaua decorativa YAYA PLASTER poate fi colorata utilizand pigmenti de colorare YAYA TINTO FIX, sau poate fi livrata la culoarea solicitata de beneficiar (peste 1500 de nuante).
Tencuiala decorativa structurata rezultata prezinta un grad mare de elasticitate si flexibilitate, fiind foarte rezistenta la intemperii si ultraviolete.
Vopsea decorativa cu efect visual liniar sau circular.
Tencuiala decorativa structurata YAYA PLASTER este ecologica, netoxica si neinflamabila.

UTILIZARE:

Tencuiala decorativa structurata YAYA PLASTER este destinatia finisarii superioare a zidariilor exterioare si interioare pentru obtinerea unei acoperiri decorative cu aspect deosebit al suprafetelor.
Se recomanda amorsarea peretilor ce urmeasa a fi finisati cu vopseaua decorativa structurata cu YAYA PREMIERFIX si aplicarea unui strat de fond abraziv cu YAYA COLOR, pentru exterior.
Poate fi aplicat pe un suport de tinci, pe pereti din beton, gipscarton, pe sistemul termoizolant si pe panouri de lemn.

APLICARE:

Suprafetele pe care se aplica vopseaua decorativa sau tencuiala decorativa structurata trebuie sa fie stabile, rezistente, curate, lipsite de praf sau grasimi.
Aplicati un strat de amorsa YAYA PREMIERFIX conform instructiunilor (vezi fisa tehnica a produsului). Puteti sa aplicati un fond abraziv de culoare cu o nuanta asemanatoare cu cea a vopselei decorative.
Asteptati 12 ore de la aplicarea stratului de fond. Intindeti produsul la grosimea granulatiei cu gletiera de inox si lucrati(discuiti) succesiv cu cea de plastic conform moedlului dorit: numai prin miscari verticale pentru efectul scoarta de copac, sau numai prin miscari circulare pentru efectul cu zgarieturi circulare.

RECOMANDARI SI CONDITII DE APLICARE:

Evitati aplicarea pe suporturi expuse la soare sau foarte calde sau daca temperatura mediului ambiant sau a suportului este mai mica de 5°C sau mai mare de 35°C.
Vopseaua decorativa structurata trebuie protejata de precipitatiile atmosferice in primele zile de la aplicarea produsului pana la uscarea completa a acestuia (timpul de uscare variaza in functie de temperatura si umiditatea mediului ambiant). Se recomanda ca aplicarea produsului pe o anumita suprafata sa fie continua, pentru a evita aparitia imbinarilor, iar produsul sa fie din acelasi lot.
Se aplica numai pe suprafete uscate avand o temperatura superioara punctului de roua cu 3°C. Nu se lucreaza in conditii de temperaturi foarte ridicate, sub directa influenta a razelor soarelui, vand puternic, ceata, umiditate ridicata, ploaie sau pericol de inghet. Pot aparea diferente de culoare fata de catalog si in functie de loturile de materii prime. Asigurati-va ca ati cumparat cantitatea necesara.

HG nr. 735/2006 privind limita emisiilor de compusi organici volatili (COV):

Conform acestei hotarari, produsul YAYA PLASTER face parte din categoria SBA(strat de acoperire pe baza de apa), subcategoria "c" si trebuie sa se inscrie, incepand cu anul 2010, intr-o valoare maxima de COV de 40g/litru. Produsul gata pentru aplicare contine maxim 35g/litru COV!

FRAZE DE SIGURANTA:

S2: A nu se lasa la indemana copiilor
S26: In cazul contactului cu ochii, spala imediat cu multa apa si se consulta un specialist
S29: A nu se arunca in reteaua de canalizare
S62: In caz de inghitire, a nu se provoca voma: a se consulta imediat un medic si aratati-i ambalajul sau eticheta
S7/47: Pastrati ambalajul inchis ermetic si la o temperatura care sa nu depaseasca 35°C

CUM ALEGEM CONSTRUCTORUL PENTRU CASA NOASTRA?

Atunci cand ne uitam la o casa, aspectul exterior este primul lucru care iese in evidenta. Oricat de bine ar fi compartimenta si orice mobila am avea inauntru, inainte de a intra vom observa, cu siguranta, peretii exteriori. Cel mai adesea, ne vom concentra atentia asupra culorii, dar un ochi bine format in timp va observa intotdeauna diferentele. Structura peretilor, netezirea acestora, materialul aplicat si eventualele fisuri aparute in timp sunt doar cateva dintre lucrurile pe care le observa un cunoscator din domeniul constructiilor.

Asadar, este bine sa acordam importanta sporita si acestor aspecte, in aparenta banale pentru multi detinatori de case. Este foarte important ca atunci cand angajam o echipa care sa se ocupe de suprafetele casei noastre, sa fim atenti la modul in care se lucreaza. Eventual, se pot viziona lucrari, pentru ca cea mai buna carte de vizita si cea mai buna recomandare pentru un constructor va ramane intotdeauna ceea ce ramane in urma sa. In consecinta, este bine sa aruncam o privire asupra altor lucrari efectuate de acesta, in special la cele terminate cu cativa ani in urma. In functie de ceea ce vedem si de cativa factori pe care trebuie sa ii luam in calcul (amplasarea casei, orientarea, materiale folosite - fie ca vorbim de tencuiala decorativa, zgariata etc. -), vom putea sa ne facem o idee asupra felului in care va arata casa noastra la sfarsit. In afara de realizarile acestora, o alta recomandare valabila ramane intrebarea prietenilor/rudelor/cunostintelor despre eventuale lucrari efectuate recent. Daca acestia au angajat de curand o echipa de constructori si s-au declarat multumiti, putem arunca o privire asupra lucrarilor acestora.

Astfel, chiar si angajarea unei echipe de constructori poate fi adesea dificila si poate implica multa alergatura si timp pierdut. La final, este important sa se ceara un certificat de garantie asupra lucrarilor efectuate. Fara acesta, in cazul unor defectiuni, chiar si la scurt timp dupa efectuarea lucrarii (se mai intampla), nu vom avea pe cine sa tragem la raspundere. Ne vom putea alege cu timp si bani pierduti, chiar inainte de a ne muta in propria casa.

Caracteristici

Putere mare de acoperire
Aderenta deosebita la suport
Elasticitate deosebita
Rezistenta excelenta la imbatranire
Efect de autocuratare
Aplicare si intretinere usoara
Timp de uscare redus
Rezistenta buna la intemperii
Rezistenta la actiunea factorilor biologici (ciuperci, alge, mucegaiuri, bacterii)

Acoperire

Granulatie 1,5-2,0 = 8-9 m²/25kg
Granulatie 2,0-2,5 = 6-7 m²/25kg

Valabilitate

12 luni in locuri uscate cu temperaturi intre 5-30 de grade

Cantitate asigurata

Verifivari permanente in laboratoare agrate